2021. november 30., kedd

In memoriam Nagy Imre - Tóbiás Áron - Jelenlegi ára: 240 Ft

In memoriam Nagy Imre - Tóbiás Áron
Ki volt Nagy Imre? Hogyan látta saját sorsát? Hogyan látták őt 1956 után Európa kiváló személyiségei, közírók, politikusok, publicisták, a XX. század történelmének elemzői? Miként vált a moszkvai emigránsból az első, meghiúsított magyar reformkísérlet hősévé, majd a demokratikus szocializmus eszméjét 1956 válságos napjaiban is megtartani kívánó nemzeti politikussá?
Az "In memoriam Nagy Imre" tovább tágítja a képet arról a Nagy Imréről, aki azoknak a tragikus életű államférfiaknak sorába lépett, akik - mint 1848/49-ben Batthyányi Lajos gróf, vagy 1941-ben Teleki Pál gróf - nem akarták a politikai eszméjét elválasztani a haza, a nép, a nemzet sorsától.
Nagy Imre mind hatalmasabbá nőtt alakja a holnap keresztútján áll. Élete és halála kapcsolódik a hozzá csatlakozó hű társak megpróbáltatásaihoz.
Ez a kötet az első összefoglalásra szánt mű Magyarországon Nagy Imre életútjáról, 1956 sokoldalú tanulságairól, ma is időszerű kérdéseiről.
Borító tervezők: Tőrös István
Kiadó: Szabad Tér Kiadó
Kiadás éve: 1989
Kiadás helye: Budapest
Nyomda: Alföldi Nyomda
ISBN: 963026496X
Kötés típusa:: ragasztott papír
Terjedelem: 560 oldal
Nyelv: magyar
Méret: Szélesség: 11. 00cm, Magasság: 18. 00cm
Súly: 0. 30kg
Állapot: Jó állapotú antikvár könyv
Internetes könyváruházon keresztül fogjuk a kosárba rakott tételével kiszolgálni. Mivel a Vatera felületén csak szállítási módot tud kiválasztani, de konkrét helyszínt nem tud megjelölni, ezért szükséges, hogy pontosítsuk ezt.  Ezért körülbelül 20 perccel a rendelés leadását követően kapni fog egy e-mait tőlünk, amely tartalmaz egy linket.  Ha erre a linkre kattint, beállíthatja a szállítás pontos módját, helyszínét, illetve a fizetési módot. Ha nem találja a levelet, kérjük, nézze meg a SPAM mappájában is.  Ha sehol nem találja, kérjük lépjen kapcsolatba az eladóval! Vásárlás után, kérjük, hogy bármilyen probléma esetén az e-mailben küldött címen vagy telefonon lépjen velünk kapcsolatba!  
[(**10334222**)]

Jelenlegi ára: 240 Ft
Az aukció vége: 2021-11-30 16:30 .